Elämäni kotiäitinä alkoi vuonna 2011.

Kodin kaunistajana ruokailuryhmä; pöytä Arabescato-marmoria ja Arne Jacobsenin Seiska-tuolit.

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Vessalukemista

Sitä en suosittele kenellekään, koska pitkään istumisen on todettu olevan epäterveellistä ;).
Meillä WC:t pyöri ajatuksissamme raskausaikanani, koska silloin niiden remontit suunniteltiin ja toteutettiin. Muutoksen kokivat alakerran pikkutoilet ja yläkerran kylpyhuone. Alusta asti oli selvää, että emme käytä keraamisia kaakeleita vaan luonnonkivilaattaa seinissä ja lattioissa sekä tasoissa kiveä. Kummatkin WC:t haluttiin johdonmukaisesti samaan tyyliin ja niihin käytettiin samoja pintamateriaaleja ja kalusteita.
Mieheni on vieraillut moneen otteeseen ja minäkin pari kertaa Veronan maailman suurimmilla kivimessuilla. Siellä näkee kaiken maailman kauniit kivet mutta mä olen erityisen ihastunut italialaiseen kalkkikiveen ja marmoriin. Marmorista tulee usein mieleen Carraran hiukan harmaaseen vivahtava marmori mutta se on vain alkusoittoa...esimerkiksi täysin vitivalkoinen Bianco Nuvolato -marmori on taas aivan jotain muuta.
Me päätimme valita italialaista kalkkikiveä. Seinät laatoitettiin suurilla 30x60 Travertino Classico -laatoilla. Tämä huokoinen kivi on pintakäsitelty sementillä, eli reiät tukittu. Tasot ovat samaa kiveä mutta niiden pintakäsittely on eri. Ne on sivelty kirkkaalla liima-aineelle, jolloin huokoiset reiät näkyy ja antaa rustiikin tuntua mutta pinta on käsin kosketeltaessa täysin sileä. Lattian mosaiikkilaatta on myös samaa kiveä ja siinä on lisäksi tumman ruskeaa Travertino Nocea. Italiassa näitä ihania kalkkikiviä näkyy usein julkisissa tiloissa ja hotelleissa.
Alakerran saunaosastomme odottaa vielä remontoijaa ja väriäkään ei ole vielä päätetty. Kotimme on aika maanläheinen ja mitään hirveän räväkkää sinne tuskin tulee. Tummanharmaa marmori on kyllä aika varteenotettava vaihtoehto. Kun vietimme hääyötä Kämpissä, oli huoneemme kylpyhuone kauttaaltaan tummanharmaata marmoria ja se näytti tosi kauniilta, tosin sitä voisi raikastaa vielä valkoisella. Mutta sen aika ei ole vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti