Elämäni kotiäitinä alkoi vuonna 2011.

Kodin kaunistajana ruokailuryhmä; pöytä Arabescato-marmoria ja Arne Jacobsenin Seiska-tuolit.

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Se juttu on marmori

Lueskelin uusinta Deko-lehteä ja en oikeastaan ihmetellyt, että marmorihuonekaluja ja -esineitä esiteltiin lehden sivuilla. Asiakkaat ovat kyselleet jo pitkään marmorin perään ja teettäneet mm. keittiöntasoja. Juttu lehdessä alkoi sillä, että kehoitettiin kaivamaan esille kasarimarmoritarjottimet ja morttelit. No miksei mutta onhan tälle vuosikymmenelle ideoidut marmoriset esineet myös tämän hetken näköisiä. Esimerkiksi meidän omaa tuotantoa olevat sohva- ja sivupöydät.
Marmoriset keittiöntasot ovat todella ylellisen näköisiä. Kuitenkin niiden kanssa on otettava huomioon, että kyseessä on huokoinen kivi, joka ei kestä unohtuneita marjamehutahroja. Ne värjäävät tummuneen kohdan. Tosin, jos kyseessä on suhteellisen kuviollinen marmori, ei tummuneet kohdat hyppää silmille. Meillähän ruokapöytämme on marmoria ja punaviinipisarat eivät juurikaan erotu, koska harmaata ja mustaa kuviointia on pöydässä niin paljon. Marmoritason pintaa voidaan käsitellä suoja-aineella mutta se ei takaa sitä, että kivi kestäisi samalla tavalla värjääviä tahroja kuin graniitti.
Jos tekee itse suklaata tai väkertää marsipaanista, on marmori mahtava alusta. Jenkeissä candyapple-paikoissa oli marmoripöydät, joissa herkkuja valmistettiin ja muistan yhden ihanan jäätelöbaarin, jossa ensin valittiin jäätelöt, sitten niihin sekoitettavat herkut esim. pähkinät ja suklaarakeet ja mestari lykkäsi kaikki kasaan marmoripöydälle, muokkasi lastoilla seoksen ja asetteli vohveliin.
Lehdessä esiteltiin myös neliskanttinen marmorinen leikkuulauta. Leikkuulautoja voi tehdä toki muistakin kivistä ja mä suunnittelin omiin valmistujaisiini kalkkikivestä tarjoilualustat, jotka toimii myös leikkuulautana.

Sohvapöytä ja sivupöytä Sokeripala ovat Bianco Nuvolato marmoria. Ne ovat saman korkuiset ja voidaan asettaa esim. peräkkäin tai vierekkäin niin, että myötäilevät kulmasohvaa. Emme halunneet valmistaa pöytiämme sisäkkäin asettuviksi mutta sehän on toki mahdollista. Marmori on todella kirkas ja kuultaa kauniisti valoa. Kiveä, mutta näyttää kevyeltä.

Kalkkikiveä tarjoilualustoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti