Elämäni kotiäitinä alkoi vuonna 2011.

Kodin kaunistajana ruokailuryhmä; pöytä Arabescato-marmoria ja Arne Jacobsenin Seiska-tuolit.

torstai 2. toukokuuta 2013

Aurinkokylpy Kreetalla

Ja se saatiin juuri oikeaan aikaan! Pitkä talvi takana ja lämpimämpää odotettavissa jo täälläkin. Ajankohta oli mielestämme erinomainen lapsiperheelle; sesonki ei ollut vielä alkanut ja matkailijoita oli todella vähän, sää pyöri aurinkoisena +20 - +25 Casteen välillä ja kaikkialla oli ihanan rauhallista. Kreikkalaiset kunnostivat paikkoja kesää varten mutta kaikki ravintolat olivat jo toiminnassa. Yökerhoista emme tiedä mutta ainakaan kovan luokan juhlijoita ei näkynyt vielä. Palvelu oli joka puolella erinomaista ja lapsi sai erityiskohtelua, lepertelyä ja silityksiä, niin kuin tuntuu vähän joka puolella Suomen rajojen ulkopuolella saavan. Aikaisemmassa postauksessani kerroin hienosta kohtelusta New Yorkissa ja Kreikan maa menee samaan kategoriaan. Lapsia rakastetaan ja se näytetään. Olen aiemminkin käynyt pari kertaa Kreikassa mutta taas sitä katsoi uusin silmin kaikkea kun matkusti lapsen kanssa.

Matkasimme omatoimisesti ja vietimme viikon Hersonissoksessa mutta emme rannalla, jossa on kaupungin ydin. Asuinpaikkamme oli vuorilla Village heights golf resort. Vuokrasimme auton, joka on tarpeellinen kyseisessä majoituksessa, koska alas kaupunkiin patikoi pieniä vuoristoteitä noin tunnin. Resortista on shutlle-kuljetus kaupunkiin mutta sitä emme kokeilleet. Lisäksi tarvitsimme autoa, koska kävimme vaeltamassa vuorilla. Resorttia voin suositella jos kaipaa omaa rauhaa ja rentoa lomaa. Paikka on iso parine ulkouima-allasalueineen, sisäuima-allas, parit ravintolat, kauppa, minigolf, tennistä, golfia ja hyvä lasten leikkipaikka. Lisäksi kämppä oli miellyttävä. Meille keittiö on kiva olla, koska Lapsen aamu- ja iltapuurot teimme siellä ja makuuhuone erikseen antaa meille rauhassa viettää omaa aikaa iltaisin olohuoneen puolella, kun pikkuinen meni nukkumaan jo kahdeksan aikaan.


Huoneiston lamput olivat lyhdyt, joissa oli hehkulamppu sisällä. Valo tuli kauniisti ja sopisi hyvin kotiinkin.
 Näkymä terassilta.


Kreetalla ei ole sinänsä erään paikallisen mukaan panostettu merkittyihin vaellusreitteihin mutta ei se mielestämme ollut ongelma. Vuoristoteitä on ihana kävellä kun välillä tie vei pieniin kyliin. Toki oltiin jonkin verran ajeltu autolla ensin, että tiedettiin suurin piirtein mihin olimme menossa ja kartta mukana ei eksy. Puolitoista vuotiaamme viihtyi hyvin rinkassa. Painoa hänellä on nyt noin 13kg, joten vielä jaksaa isi kantaa. Reissut kestivät kerrallaan parisen tuntia rinkassa ja ehkä hän olisi istunut kauemminkin, koska sieltä näkee hyvin ja istuin osa on varsin mukava. Sää oli juuri sopiva, ettei ollut liian kuuma ja vuorilla tuuli monesti sen verran, että pitkähihainen ei ollut liikaa lapsella.Kreikassa on osattu kiven työstäminen aina. Antiikin ajan kivirakentaminen ja marmoriveistokset tekevät suuren vaikutuksen mutta myös uusrakentamisen kivitöitä voi ihailla. Hersonissoksen kaupungin liiketiloissa oli käytetty runsaasti luonnonkiveä. Yhteen uuteen liiketilaan rakennettiin tyylikkään mustat graniittiportaat. Liikkeiden seinät olivat saaneet marmorilaatoituksen tai kalkkikiveä oli käytetty reunustamaan pääsisäänkäyntiä. Erään ravintolan pitsat leivottiin jykevällä marmoripöydällä.


Kaunokaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti