Elämäni kotiäitinä alkoi vuonna 2011.

Kodin kaunistajana ruokailuryhmä; pöytä Arabescato-marmoria ja Arne Jacobsenin Seiska-tuolit.

perjantai 17. toukokuuta 2013

Oi ihana toukokuu...

Eilinen päivä tuntui ensimmäistä kertaa todella kesältä. Oli niin lämmin, että ajattelin olla tekemättä yhtään mitään lapsen päiväunien aikaan ja vaan levätä auringossa. Se onnistui mainiosti, sain torkut ja lukemattomia lehtiä luetuksi. Tänään onkin sitten jo puuhaa riittänyt... Kuitenkin omat lepohetket jaksavat kantaa vielä seuraavanakin päivänä ja kun akut on taas ladattu, voi jatkaa hyvillä mielin. Pihassamme kukkii nyt syksyllä istutetut sipulit ja ruukkujen kesäkukat. Tulppaanit ovat niin upeita, että niitä pitäisi ehtiä tuijottelemaan kauemminkin. Sellaista toki voisin vielä enemmän syksyllä miettiä, että minkälaisiin rykelmiin ja mihin kohtaan pihaa sipuleita kannattaa istuttaa. No, joka vuosi oppii jotain uutta ja se tässä ehkä parasta onkin. Kyseessähän on todella aloitteleva puutarhaharrastaja ja haasteita riittää.
Viime viikonlopun aurinkoisella ja tuulisella säällä oli mainio hetki petsata etupihan ulko- ja varasto-ovien edustan terassi tumman harmaaksi. Lopputulos oli niin hyvä verrattuna vuosia vanhaan, haalistuneeseen ja huonokuntoiseen puulaudoitukseen, että se olisi pitänyt tehdä jo paljon aiemmin. Jopa kukkien ruukut ja korit näyttävät siistimmiltä, etupihasta puhumattakaan. Myös koko talomme julkisivun maalaus olisi enemmän kuin asialistalla mutta askel kerrallaan. Sekin päivä vielä koittaa, että seinät saavat uuden maalikerroksen.Eiliseen kesäpäivään sopi vähän kevyempi kokkaaminen ja annan salaatin ohjeen, jota eilen tein. Jos pitää avokadopastasta, niin saattaa maistua minun salaattiversiokin :).

250 g (paketti) tuorepastaa juusto/basilikatäytteellä
1 avokado
2 tomaattia
1 paprika
pari vartta kevätsipulia
salaatinlehtiä
Fetaa
1 tuore chili
1 valkosipulinkynsi
tuoretta basilikaa
loraus oliiviöljyä
loraus metsämarjoilla maustettua balsamietikkaa

Ensin sekoitetaan oliiviöljyyn ja balsamiin pilkottu chili, valkosipuli, basilikan lehdet, kevätsipuli ja feta. Ne jäävät mukavasti maustumaan. Seuraavaksi keitetään tuorepastat ja niiden jäähtyessä pilkotaan avokado, tomaatit ja paprika ja lisätään oliiviöljyseokseen. Lopuksi pyöritellään tuorepasta mukaan ja revitään salaatin lehdet joukkoon.


Metsämarjoilla maustettu balsamietikka Glaze sopii makean ja suolaisen mausteeksi. Tähän salaattiin se antaa raikkaan kesäisen maun.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti