Elämäni kotiäitinä alkoi vuonna 2011.

Kodin kaunistajana ruokailuryhmä; pöytä Arabescato-marmoria ja Arne Jacobsenin Seiska-tuolit.

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kevät keikkuu

Kevään uuden ja tuoreuden viehätykseen ei ikinä kyllästy. Kun marjat saapuvat ulkomyyntiin, olkoonkin sitten ulkomaalaisia, on päästävä heti maistamaan kesän makuja. Pihakin on vielä kovin luminen mutta pienikin auringon lämpö ilahduttaa liian pitkän talven jälkeen.
Tällä viikolla kävimme Kevät-messuilla fiilistelemässä tunnelmaa ja tutustumassa uusiin ideoihin pihaan liittyen. Tarvittavat kalusteet meillä jo on ja mitään suurempaa ei ole hankintalistalla. Kasvit olivat mielessäni mutta en oikeastaan saanut niiden suhteen hirveästi irti messuilta. Väkeä riitti ja siemenistä ja sipuleista en ajatellut kesäkukkia kasvattaa vaan hankin ne sitten loppukeväästä valmiiksi kasvatettuina.
Meidän pihastamme löytyy aiemmin istutettuja perennoja ja kaikkien nimiä en edes tiennyt mutta naapuritalon rouva on viherpeukalo ja hän on antanut vinkkejä kasvien hoidosta ja sopivuudesta mihinkin. Aika paljon olemme parina viime vuotena raivanneet pihaa ja leikelleet pensaita. Aitaa on uusittu ja maalattu ja takapihan lasitettua terassia kunnostettu. Mä olen sellainen etten halua mitään ylimääräistä rompetta ja tavaraa pihalle, vaan kaikki masiinat ja käyttöesineet säilytetään varastossa ja jo siisteys tuo viihtyvyyttä. Etu- ja takapiha eivät ole suuria mutta niissäkin on hommaa riittänyt. Raskaana ollessani raivasin villiintynyttä ruusupuskaa (kauheeta hommaa) ja istutin vadelmaa, punaistaviinimarjaa ja raparperia takapihalle. Kasvimaatakin olen ajatellut ja sille olisi jo valmiina pieni paikka. Katsotaan saanko sen toteutettua tänä vuonna. Ruohosipuli siellä on kasvanut jo parina vuotena :).
Etupihalla aion maalata/petsata puisen terassin harmaaksi, sävyä ei ole vielä päätetty. Lisäksi keskityn siellä kukkiin. Viime vuonna oikeastaan ihan vahingossa istutin oikeaoppisesti kaksi pionia, sillä ne lähtivät hyvin kasvamaan. Jälkeenpäin luin, että niiden istuttamisessa on oltava aika tarkkana. Kesäkukat ovat kauniita ruukuissa ja koreissa, joten niiden takia ei tarvitse nähdä suurta vaivaa. Joitain kukkia tai oksia laitetaan kesällä myös pariin vanhaan maitotonkkaan, jotka saamme kun käymme isovanhemmillani. Ihana suunnitella pihaa kun intoa riittää näin alkukeväästä. Helteisinä loppukesän päivinä into on jo lopahtanut mutta silloin onneksi riittääkin enää vain kastelu.

Syksyllä istutetut kukkasipulit tuovat kevään. Tämä on tosin vielä pihan ainoa kohta josta lumi on sulanut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti