Elämäni kotiäitinä alkoi vuonna 2011.

Kodin kaunistajana ruokailuryhmä; pöytä Arabescato-marmoria ja Arne Jacobsenin Seiska-tuolit.

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Lomatunnelmaa viikonlopusta

Kun Suomen kesä tuntuu kesältä on se ainutlaatuisen ihanaa. Jo pelkäksi viikonlopuksi kotoa poistuminen tuntui kesälomalta, vaikka varsinaiseen lomaan on vielä hetki aikaa. Pääsimme rentoutumaan joen rannalle pappalaan ja tapasimme muitakin mieheni puolen sukulaisia. Muutenkin nämä lämpimät kesäpäivät tuovat arkeen ihan erilaista potkua. Lapsen kanssa touhuaminen, ruokailu ja kaikenlainen harrastaminen on saanut siirtyä enemmän ulos lämpimään ilmaan.
Meillä on kotona puusauna ja pidän sitä yhtenä talomme parhaimpana puolena. Tulen rapina ja ritinä luovat erityistä tunnelmaa saunoessa ja se tuoksu...Olemme ajatelleet, että sitten kun remontoimme saunaosastomme saa puukiuas jäädä. Kuitenkin tämänkin saunomisen ohittaa vielä savusaunominen. Olen vasta aikuisena saunonut ensimmäisen kerran savusaunassa ja ihastuin heti. Se on niin idyllistä, että oikeasti kuulee  saunatontun myhäilevän kiukaan takana. Toki savusaunan lämmitys on ihan omaa luokkaansa ja aikaa vaativaa ettei se ehkä ainoaksi saunaksi meille sopisi mutta kun pääsemme mieheni sukulaisten savusaunaan silloin tällöin, on se ihanaa.
Tänä kesänä meille uusi tuttavuus on paljuttelu. Näin kesälläkin se on varmasti hauskaa mutta luulen, että myöhään syksyllä, kun ei ole hyttysiä ja on jo kylmää, se on erityisen miellyttävää. Kun mieheni meni iltamyöhään paljuun hän totesikin, että hyttyset oikein hyökkäsivät kimppuun...
Koska kesään kuuluu hyttyset ja ne ärsyttävät nyt lapsen kanssa vielä enemmän. Olen yrittänyt suojata edes lasta niiden puremilta parhaani mukaan. Pitkää hihaa ja lahjetta pidetään hänellä nyt auringonkin takia mutta käväisin apteekissa ja sain ihan hyvän vinkin. Hankin ja testasimme lapselle Mitosyl sitronellatarroja. Niitä liimataan lapsen vaatteisiin tai suoraan iholle ja ne erittävät eteerisiä luontaisia tuoksuja. Me liimasimme hattuun ja paitaan yhdet tarrat ja lisäksi niskaan suoraan iholle. Jos lapsella on herkkä iho ei niitä saa laittaa suoraan iholle, vaikka pakkauksessa sanotaan ettei tarrasta erity mitään ihoon. Meidän pojalle ei tullut reaktiota tarroista ja paukamia on todella paljon vähemmän kuin meillä. Pari hassua vain. Voin siis suositella kokeilemaan.
Ihanat ilmat jatkukoon ja onneksi täällä kotipihalla eivät hyttyset inise niin sankoin joukoin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti