Elämäni kotiäitinä alkoi vuonna 2011.

Kodin kaunistajana ruokailuryhmä; pöytä Arabescato-marmoria ja Arne Jacobsenin Seiska-tuolit.

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Portaat valmistuivat

Portaat remppasin itse alusta loppuun, vaikka yleensä meillä päätekijä on mieheni. Se täytyy myöntää, että vanhoista ja kuluneista mäntyportaista ei saa uusia mutta olen lopputulokseen tyytyväinen ja se kai on pääasia, kun itse niiden kanssa asun. Juteltuani ammattilaisen kanssa tiesi hän kertoa, että paras lopputulos saadaan, kun portaat puretaan ja osat maalataan erikseen. Meille se ei tullut kysymykseen, koska portaat ovat käytössä koko ajan. 

Hioin ja maalasin portaat viiteen kertaan. Ensin pohjamaali, joka auttoi Betolux-lattiamaalia tarttumaan ja sen jälkeen neljä kerrosta lattiamaalia. Kaiteet maalasin kolmeen kertaan kalustemaalilla.

Hyvä vinkki löytyi netistä; porrasosat kannattaa maalata siten, että aina keskitytään joka toiseen askelmaan kerralla ja ne askelmat, joihin voidaan astua, merkataan wc-paperirullilla. Porrasremonttini kesti parisen viikkoa, koska hioin ja maalasin aina pojan palleroni päiväuniaikaan ja iltaisin, kun hän meni nukkumaan. Kärsivällisyys kuitenkin kannatti, koska maalikerrokset saivat rauhassa kuivua.

Portaikon seinän ja yhden takkahuoneen seinistä maalasin harmaaksi. Seinää on korjattu kivellä ja terassin ovenpielet listoitettu kivellä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti