Elämäni kotiäitinä alkoi vuonna 2011.

Kodin kaunistajana ruokailuryhmä; pöytä Arabescato-marmoria ja Arne Jacobsenin Seiska-tuolit.

tiistai 26. helmikuuta 2013

Keittiökeskustelua

Suomalaiset rakastavat graniittia, totesi eräs keittiömyyjä. Ja miksi ei rakastaisi? Olen asunut kolme kertaa remontin keskellä; ensin pikkuasunnossa, sitten tilavammassa asunnossa Kruununhaassa, joka koki täydellisen muodonmuutoksen ja nyt on vuorossa puutalo. Joka kerta on keittiööni löytänyt tiensä graniittitaso, tosin Krunassa yhden seinän taso oli puuta. No tämä lämpimäksi kehuttu ja kaunis puutaso olikin sitten käytössä aivan jotain muuta kuin kivi. Kuumaa peltiä siihen oli turha kuvitellakaan laskevansa ilman alustaa ja marjat yms. värjäävät elintarvikkeet käsittelin visusti kivellä. Mutta tulipahan kokeiltua.

Täällä remontoitiin keittiö niin, että rungot jätettiin ja niitä maalattiin ja vaihdettiin ovet, vetimet ja tasot. Keittiön malli on hyvä ja samoin hyllyt, niin mitäs niitä turhaan purkamaan. Koneista vaihdettiin vain liesi. Pari jääkaappi/pakastinyhdistelmää ja astianpesukone eivät ole rosteria vaan valkoiset ja meille siis kakkosvaihtoehto mutta toimivia laitteita emme missään nimessä vaihda. Sitten kun tulevat tiensä päähän, hankimme sen ykkösvaihtoehdon.

Tasoksi valitsimme mustimman graniitin mitä löytyy ja se on Nero Assoluto. Välitilan vanhojen kaakeleiden päälle liimattiin valkoinen komposiitti, joka siis valmistetaan kivimassasta ja liima-aineista. Tämä komposiitti on erittäin helppo asentaa ja se on osoittautunut käytössä aivan mielettömän hyväksi. Tahrat eivät paista samalla tavalla kuin lasissa tai rosterissa välitilassa ja se on helppo pyyhkiä. Ei tarvitse kiillottaa.


Riviera Maisonin ihania juttuja löytyy tästä kodista sieltä ja täältä.

Tämän koripunosalusen ja kuvun löysin Kauniaisista Pannacotasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti