Elämäni kotiäitinä alkoi vuonna 2011.

Kodin kaunistajana ruokailuryhmä; pöytä Arabescato-marmoria ja Arne Jacobsenin Seiska-tuolit.

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pari raparperiohjetta

Sain naapuriltani maistiaisen ja ohjeen hänen facebookista Raparperi-louhisaari-juomasta. Ja sehän oli niin loistavaa, että valmistin juomaa itsekin. Ihanan raikasta ja täydellistä kesään. Juoma sopii hyvin alkumaljaksi tilanteisiin, joissa ei haluta läträtä alkoholilla. Meidän tapauksessa esimerkiksi lapsen syntymäpäivät tai ristiäiset olisivat tällaisia tilanteita. Koska juomani sai kehuja ajattelin jakaa reseptin täällä kaikille raparperin ystäville. Ja koska rönsyilevä raparperini on tuottanut niin mukavasti satoa, olen leiponut siitä kaikenlaista. Äitini omenapiirakkapohjan tuunauksen jälkeen sain aikaan maukkaita raparperimuffinseja ja sen ohjeen annan myös. Iloisia hetkiä raparperin kanssa.

Raparperi-louhisaari-juoma



noin 6 annosta

2 1/2 dl tuoreita mustaherukan lehtiä
2 1/2 dl raparperinpaloja
2 l vettä
2 dl sokeria
pieni nokare tuorehiivaa
1 sitruunan mehu

Huuhdo mustaherukan lehdet ja raparperit. Kuori ja paloittele raparperit.

Laita mustaherukan lehdet isoon kulhoon (5l).

Keitä kattilassa raparperinpaloja ja vettä pari minuuttia.

Kaada vesi ja raparperit kiehuvana lehtien päälle.

Lisää sokeri ja sekoita kunnes se on liuennut.

Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Peitä juoma kannella ja anna tekeytyä viileässä seuraavaan päivään.

Siivilöi lahdet ja raparperit ja lisää joukkoon siivilöity sitruunan mehu. Pullota puhtaisiin pulloihin ja säilytä viileässä.


Raparperimuffinit


12 kpl

Raparperiä pilkottuna noin 6 dl
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100g leivonta margariinia
1/2 dl vettä
3 munaa
1/2 dl sokeria

mausteeksi kanelia ja sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita vesi ja sulatettu margariini ja lisää vaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nostellen vaahtoon.

Kaada voideltuun muffinivuokaan, asettele reilusti raparperinpaloja ja mausta kanelilla ja sokerilla.

Paista +225 n. 20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti